Agatin pravljični brlog

Podajte se v pravljični svet skupaj z Agato

 

Pravljični svet je svet domiščjije, magičen svet poln zanimivih bitij in poln dogodivščin. Naj vas prevzame, skupaj z Agato pa se prepustite njegovemu čarobnemu učinku.
Zgodbe in pravljice nas navdihujejo in navdušujejo, nam predajajo starodavno modrost in nam kažejo pot. So odličen način krepitve domišljije, poslušanja in notranjega ustvarjanja svetov, notranje kreativnosti. Pustite, da vas pravljice in zgodbe popeljejo na novo potovanje, velikokrat tudi potovanje do samega sebe.

“After nourishment, shelter and companionship, stories are the thing we need most in the world.”
― Philip Pullman

Zgodbe nam prinašajo ključ do modrosti

 

 

Pravljice in zgodbe, miti in legende nam ne služijo le kot razvedrilo. Vsebujejo ključe do modrosti, modrosti, ki jih prinašajo pretekle generacije, modrosti, ki so v ljudskem blagu in pravljicah, pripovedkah zapisani v obliki pomembnih informacij, ki dajejo smernice kako živeti, kakšne odločitve izbirati in kaj je prav in kaj ne. Prinašajo nam znanje o arhetipih, prinašajo nam modrost, ki je uporabna v vsakdanjem življenju - če jo le znamo razumeti in implementirati v naš vsakdan. Zmotno je mišljenje, da so pravljice in zgodbe samo za otroke. Sicer učijo otroke pravega vrednostnega sistema in moralnih vrednot, vendar prinašajo ogromno spoznanj tudi odraslim. Gre za bogastvo, ki ga ne smemo zanemariti, bogastvo, ki nam prinaša ogromno uporabnega in vrednega.

Preberite najnovejše članke, ki jih prinaša pravljični blog.

Zakaj je pripovedovanje pomembno v informacijski dobi?

Zmotno je mišljenje, da so praljice samo za otroke, zanimive so tudi odraslim.

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.