In Projekti

Zavod Itadakimasu

Zavod Itadakimasu

 

K  Zavodu Itadakimasu sem prišla bolj po naključju, nekako sem »padla noter« mimogrede, se skorajda vsilila, ker me je LOGO3zanimalo kaj se pripravlja in kaj bi delali – nato pa se pomirila, saj je zavod še vedno odprt za vse, ki bi želeli ustvarjati na različnih področjih kulture, predvsem na Ptuju.

Začeli smo delati in nastali so raznoliki kulturni produkti, če jim lahko tako rečem, ki so odlični po kvaliteti in predvsem svežini, ki jo vnašajo v kulturni prostor. Odlični tudi zato, ker zavod deluje na prostovoljni bazi, kar dosežke postavi v čisto novo luč.

Eden od vidnejših projektov je seveda Huda pokušnja, avtorski večeri s čudovitimi in vrhunskimi vini ter čudovito literaturo.

V sklopu Dnevov poezije in vina  smo pripravili video natečaj, snujemo pa že naslednje projekte, prvi izmed njih je ob Hudi pokušnji decembrski BazArt.  Prinesel bo pravo kulturno zavzetje in sicer Fürstove hiše, ki nam jo je družina Fürst reklama Itadakimasuprijazno posodla. Hiša bo tri dni gostila dogodek BazArt, kjer bodo fotografska razstava, filmski kot, predstave, predavanja, pripovedovanja in koncerti, Tržnica unikatov, igralo se bo šah in družabne igre – ob tem pa še pokušina vina, kuhano vino, vroča čokolada in še kaj.

Naj kreativne sile v novem letu dobijo še večji zagon in upam, da se vidimo decebra. 🙂

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.