In Projekti

Festival sodobne umetnosti Art Stays

 

Tudi to leto imam čast sodelovati na festivalu Sodobne umetnosti Art Stays, ki se bo pravkar začel. Letošnji koncept festivala se nekoliko razlikuje od lanskega, vendar v veliki meri ne odstopa, dodali smo le nekaj manjših novosti, za katere upamo, da bodo še približale sodobno umetnost ljudem. logo INTERNET projekt 2013 (1)

Umetnost kot taka ima pomembno vlogo v družbi, čeprav marsikdo tega ne vidi, saj ne vidi njene vloge, ki morda ni tako očitna na prvi pogled. Če je včasih umetnost bolj ali manj zadovoljevala vse čute človeka, se v moderni dobi razvija vedno bolj in bolj in širi svoje dimenzije. Vse te dimenzije na prvi pogled delajo umetnost zapleteno in nerazumljivo naključnemu gledalcu/poslušalcu, vendar umetnost v svojem bistvu ostaja enaka. Ena izmed njenih vlog je še vedno ta, da nam simbolno prikaže realnost, vedno je veljajo, da je umetnost ogledalo družbe – in to ogledalo družbi umetnost drži preko simbolne vrednosti, simbolnega prikaza realnosti ali pa stanja v družbi in če uspemo videti to na pravi način, prepoznati in razumeti to simbolno raven, potem se nam marsikaj novega razkrije, kar prej nismo videli, morda niti zaznali ali pa videli v drugačni luči.

 

Ena izmed novosti na letošnjem festivalu Art Stays bodo tudi vodenja po razstavah z razlago, kjer bomo nekaj več povedali o posameznih razstavah, seveda pa bodo obiskovalci imeli možnost tudi poslušati nekatere umetnike na naši Akademiji, ki bo potekala ves čas festivala. Vse te aktivnosti so pravzaprav usmerjene k obiskovalcem, publiki, ki ji želimo približati sodobno umetnost. Le-ta je v zadnjem času lahko kar malo strašljiva, saj jo je težko razumeti, predvsem zato, ker se pojavljajo vedno nove oblike, novi pogledi, nove smeri in podobno. Zato upamo, da nam bo uspelo preko festivala tudi malo osvetlili ta nerazumljiva področja sodobne umetnosti. 🙂

 

Se vidimo na festivalu od 24. 7. do 2.9. 2013 😉

 

 

Galerija fotograj – festival sodobne umetnosti Art Stays 2012

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.