In Drugo

Naredi svojo spletno stran sam

Spletne strani vas lahko stanejo celo premoženje, lahko pa spletno stran naredite sami ali pa najdete rešitev, ki bo vaš budget vsaj prepolovila. 

 

Kako sem začela s spletnimi stranmi

V času, ko sem imela odprt svoj s.p. sem seveda želela svoje storitve predstaviti tudi na spletu, saj iz lastne izkušnje vem, da potencialne stranke ponavadi vsaj preverijo kaj o določeni stvari pravi stric Google, če se sami ne pozanimajo o bodočem nakupu pri prijateljih, kolegih ali kje drugje. Sama sem hitro ugotovila, da moj budget ni tako velik, da bi lahko plačala nekemu podjetju, da mi naredi celotno spletno stran po mojih željah. Ob raziskovanju po spletu, sem našla ogromno načinov kako narediti spletno stran, najboljši in tudi ta, ki se je meni zdel najbolj zanimiv, je bila uporaba WordPressa. WordPress je content management system oz. sistem s katerim upravljamo vsebino na spletni strani, najboljše pri tem sistemu pa je to, da je zelo fleksibilen in ga lahko prilagodimo praktično čemurkoli.

WordPress ponuja obliko uporabe na njihovi platformi, ki je brezplačna, če pa želite boljši nadzor in več svobode pri Agatha Artoblikovanju strani, pa morate zakupiti domeno in račun pri ponudniku gostovanja, kjer naložite WordPress na svojo stran. Jaz sem se odločila za slednjo možnost, čeprav je bila seveda dražja, vendar želela sem unikatno domeno in  tudi več možnosti pri oblikovanju spletne strani. 

Tako se je vse skupaj začelo. Pot ni bila lahka, saj sem se morala praktično naučiti novega programa na novo, ob tem sem se morala naučiti še osnov grafičnega oblikovanja, najti fotografije oz. slikovni material, ki je potreben za spletno stran, kupila sem WordPress teme, se spustila v svet “plugin-ov” in delo se je začelo. Skozi proces učenja sem stran do danes že neštetokrat spremenila in preoblikovala, polagoma pa dobiva tako obliko kot sem želela – vmes sem se morala še marsikaj naučiti. 🙂 

 

Začela sem ustvarjati spletne strani za druge

Tržnica ustvarjalnostiBolj po naključju se je začelo potem oblikovanje nekaj strani za prijatelje. Seveda nobeden ni imel denarja za spletno stran, nekako smo vsi bili v isti situaciji kot jaz na začetku, zato sem ponudila prijateljici, da ji lahko pomagam. K temu prostovoljnemu delu se je do zdaj pridružile že 4 strani, ki sem jih oblikovala ali pa pomagala oblikovati, tu pa tam je kdo katero vsaj poskusil dokončati sam. 🙂 Kot vsaka nova stvar, je tudi ta zahtevala kar nekaj ur učenja, branja knjig, iskanja navodil, branja forumov, gledanja videov in podobno, da sem prišla do tega, da lahko stran praktično samostojno uredim in oblikujem.  Proces učenja pa se seveda še nadaljuje … 

Tako lahko tudi za vas ustvarim spletno stran, online portfolio, spletno trgovino ali blog, ob tem pa priskrbim fotografije, skupaj napišemo tekste in naredimo prevode, če jih potrebujete. 

 

 

Spletne strani, ki so nastale pod blagovno znamko Agatha Art: 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.